Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

60 fotbollsföreningar när Stockholmsidrotten bjöd in till zonträff tillsammans med Stockholms Fotbollförbund

2017-10-16 14:33

I lördags fortsatte vårt viktiga zonarbete inom Stockholmsfotbollen tillsammans med Stockholms Fotbollförbund. 60 föreningar var på plats för att tala om det första året och att prata framtid. – Det var ett otroligt engagemang och en vilja att samarbeta, säger Catharina Conrad, idrottskonsulent inom fotboll på Stockholmsidrotten.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:53

Under 2017 var första året med fotbollszoner. Totalt finns det 17 olika och zonerna är uppdelade efter föreningens geografiska läge i Stockholmsdistriktet. På plats under lördagens träff från Stockholmsidrotten var även Thomas Björkman och Mikael Norberg, idrottskonsulenter inom fotboll. Samt Anders Mattsson och Susanne Hasselgren, som båda arbetar idrottsövergripande på Stockholmsidrotten. 

Från Stockholms Fotbollförbund deltog Kicki Bellander, Robin Johansson, Lars Åman, Björn Eriksson, kanslichef, som inledningstalade samt Lars Ekholmer, ordförande, som avslutningstalade.

– I fotbollens strategiarbete är zonerna viktiga. Och att få vara på plats under hela dagen gjorde att jag man fångade upp en massa bra saker under samtalen. Man träffar massor med människor som har bra idéer under samtal, pauser och lunchen, säger Lars Ekholmer.

Vad var det bästa med träffen?

– Engagemanget som finns i föreningarna och att de lägger en hel lördag för att vara på plats. Det ska vi inom fotbollen dra nytta av. Vår idrott engagerar.

Lars Ekholmer fortsätter:

– När föreningarna träffas som i lördags skapas en mötesplats och nya samarbeten som ger bra saker i andra sammanhang. I förlängningen sker det dynamiska effekter med allt från positiva möten på fotbollsplaner till samarbeten i andra frågor.

Vad är det viktigaste i samarbetet med Stockholmsidrotten?

– Utbildningen är grunden. Stockholmsidrotten har flera fotbollskonsulenter med utbildningskompetens och vi har fotbollskunskapen. 

I Svensk Idrotts förändringsresa ”Strategi2025” är en av de fem prioriterade resorna ”Ett stärkt ledarskap”. Det handlar bland annat om att duktiga utbildade ledare ser individer och fokuserar på glädje och utveckling.

Med fotbollszoner blir just utbildningsarbetet effektivare och mer tillgängligt.

– Tanken när vi startade fotbollszoner var att det skulle vara mer samarbete mellan föreningarna inom utbildning och enklare att vara på plats eftersom möten sker i närområdet, säger Catharina Conrad.

På lördagens träff var det fokus på att utvärdera 2017 och att prata om framtiden.

– Det föreningarna uppskattar och vill samarbeta inom är utbildningar för tränare, domare, styrelsen och spelare. Det finns även en efterfrågan att jobba tillsammans i frågor i samarbete med kommunerna, säger Catharina Conrad.

Vad minns du mest från lördagens träff?

– Alla diskussioner och spännande samtal. Med all information vi fick så kan vi höja kvaliten, för det är föreningarnas behov som styr vår verksamhet, säger Catharina Conrad.

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss