Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Allt fler föreningar startar Parafotboll

2017-09-28 09:31

Den 26 september besökte Stockholmsidrottens idrottskonsulenter som jobbar med fotbollsföreningar AIK:s parafotbollslag, AIK United. De träffade spelarna, ledarna och var med på träningen för att förstå hur Parafotboll fungerar.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:53

AIK har haft sin verksamhet i flera år, men för varje år är det fler föreningar som startar upp Parafotboll.

- Glädjen genomsyrande allt och stoltheten att spela fotboll för AIK. Glädjen på planen var fantastisk. Folk spelar fotboll och har väldigt roligt, fast med olika förutsättningar, säger Mikael Norberg, idrottskonsulent som jobbar med fotbollsföreningarna.

- Fler borde implementera parafotboll och mer föreningar borde se en träning för att se att det fungerar i den ordinarie verksamheten. Det här borde vara en naturlig del av fotbollen, säger Mikael Norberg.

AIK United tränar på Skytteholm

I Svensk Idrotts ”Strategi2025” är en av de fem prioriterande utvecklingsresorna ”En inkluderande idrott för alla”. Som ett led i detta gör Stockholmsidrotten en satsning på Parasport, ett arbete som Peter Melander samordnar (läs mer om det här >>>).

Se filmen om Parafotboll

Peter Melander, var även han på plats. Han är övertygad om att fler fotbollsföreningar kan få in Parafotboll i sin ordinarie verksamhet.

- Är man intresserad av att veta mer hur det fungerar eller besöka en förening som har Parafotboll så kan det kontakta mig, säger han. (Klicka på Peters namn för att komma till hans kontaktuppgifter). 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss