Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Engagemang och glöd på föreningsutvecklingshelg

2017-11-13 15:56

I helgen höll Stockholmsidrotten i en föreningsutvecklingshelg för åtta idrotter under två dagar på Ekerö. – Fokus var att hjälpa föreningarna att ta fram en verksamhetsidé, värdegrund och vision utifrån målstegen som är en modell vi använder i vårt föreningsutvecklingsarbete, säger Stina Gällroos, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:53

Helgen inleddes med en presentation av #strategi2025 av Stockholmsidrottens verksamhetsledare Michael Hansson Löfqvist.

Läs mer om strategi2025 här >>>

– Det var en ögonöppnare för många och många intressanta ämnen som dök upp och som föreningarna refererade till under resten av de två dagarna, säger Martin Wiklund, idrottskonsulent.

Efter inledningen fick föreningarna se över sina egna stadgar och policydokument för att reflektera över sin egen verksamhet. (läs mer om målstegen här >>>)

– Deltagarna var mycket aktiva och det var ett fantastiskt engagemang. Svaren från utvärderingen visade att många var väldigt nöjda och tyckte att det var givande att träffa människor från andra idrotter och att det var givande, inspirerande och lärorikt, säger Martin Wiklund.

Föreningarna som var med under helgen var: SPIF Rodd, Haninge skid- och orienteringsklubb, Sollentuna Stars (amerikansk fotboll), Sigma bowlingklubb, Stockholm West Squash Club, Östermalms Konståkningsklubb, Västerort Kampsport (se bild ovan) och Karbin Klätterklubb. Totalt var det 30 deltagare.

Hela lördagen höll Stockholmsidrottens föreningsutvecklare i en process för att föreningarna skulle ta fram en verksamhetsidé, värdegrund och vision.

– Många insåg att det fanns utrymme för förbättring och att man kunde göra mer för att förtydliga föreningens idé och verksamhet, säger Martin Wiklund.

Föreningsutvecklingshelgen hölls alltså under två dagar, med övernattning på Sånga Säby konferens på Ekerö.

– Det blir påtagligt vilket engagemang och glöd som finns i våra ideella idrottsföreningar och det märks extra mycket när man får två dagar att arbeta tillsammans, säger Stina Gällroos.  

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss