Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Gemenskap i fokus för att få flera att stanna längre i Hammarby Fotboll F03

2017-10-11 11:26

Den 10 oktober var våra idrottskonsulenter Mikael Norberg och Sofia Eriksson ute på en andra träff med Hammarbys flickor födda 2003. Under kvällen var det fokus på gemenskap. – Tjejerna fick individuellt och i grupp reflektera och diskutera hur självkänsla och självförtroende är viktigt och om det är viktigt för teamet att enskilda individer mår bra, säger Sofia Eriksson.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:53

I Svensk Idrotts förändringsresa ”Strategi2025” är en av de fem prioriterade resorna ”Inkluderande Idrott för alla”. Det handlar om att alla ska känna sig hemma i en idrott som är bättre anpassad för olika människors förutsättningar.

– Hammarby kontaktade mig för att de upplevde att de behövde stötta det här laget lite extra. Vi kom fram till att ha fokus på självförtroende och självkänsla och att den röda tråden skulle vara föreningens fem värdeord: rötterna, ambitionen, gemenskapen, respekten och kärleken., säger Mikael Norberg.

Sofia Eriksson:

– Klubben upplever också att tjejerna i högre grad slutar tidigt i jämförelse mot killar. Kanske inte när det gäller glädjen för fotboll utan snarare att det är kopplat till självkänsla och självförtroende. Vi pratade om att det är viktigt med beröm och varför är det svårt att nämna bra saker om sig själv.

– En sak som kom upp var att det ofta är lättare att tänka på det som är dåligt och hur kan man hjälpa någon med dåligt självförtroende.

Bo Wester, Sportchef 13-19 år inom utvecklingsblocket, var på plats för att berätta om att de är viktiga för Hammarby Fotboll.

– Det är viktigt att alla blir hörda och känner sig delaktiga, därför är det jättebra att han kommer ut en sådan här kväll. Känner sig spelarna delaktiga och hörda så kommer fler att stanna längre i föreningen, säger Mikael Norberg.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss