Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Hallå där Roger Vintemar ...

2017-10-03 12:14

... tidigare verksamhetschef för idrott i Botkyrka, som nu börjar som verksamhetsledare för idrott och samhälle här på Stockholmsidrotten
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:53

Vad lockade dig till Stockholmsidrotten?

– Svensk Idrott och Stockholmsidrotten är inne i en väldigt spännande fas, med strategi2025. Idrotten vill nå nya grupper och möta de utmaningar som samhället står inför. Den resan vill jag vara med på.

– En fråga jag brinner för är hur vi ska nå de människor som tränar allt mindre medan andra tränar mer än någonsin. Helt enkelt: hur uppmuntrar vi fler att vara aktiva.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya arbete

– Att få jobba för idrottens bästa med ett stort samhällsengagemang, det är min drivkraft. För mig som har jobbat med idrottsfrågor som verksamhetschef för idrott och anläggningar i Botkyrka kommun i sex och ett halvt år blir det ett nytt perspektiv att arbeta inom idrottsrörelsen och kunna bidra med mina erfarenheter.

Vad blir dina största utmaningar?

– Hur vi ska möta det enorma behovet av anläggningar och andra idrottsytor som finns i Stockholmsdistriktet. Där tror jag att mina erfarenheter om hur kommuner arbetar, kan bidra med kompetens hur vi kan få ett en bra samverkan över kommungränserna. Samt hur vi kan öka på byggandet av anläggningar så att idrotten kan ta emot alla som vill in.

Berätta lite om din egen bakgrund?

– Jag brukar kalla mig en färgglad byråkrat och är utbildad statsvetare med en bakgrund från offentlig sektor. Inom idrotten var jag aktiv i min lokala fotbollsförening till 18-årsåldern och senare blev det fotboll och innebandy i Korpen.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss