Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Här hittar Ossian sin nya idrott på Forumveckan

2017-09-19 14:39

I helgen avslutades den årliga Forumveckan för Parasport på Beckomberga sim- och idrottshall med en prova på-dag. En som var på plats var Ossian, med familj, som Stockholmsidrotten träffade förra helgen under Idrottens Dag i Hagaparken.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:53

Svensk Idrott har nya mål. Resan har börjat mot en mer nyfiken och välkomnande idrott där fokus är på utveckling i stället för resultat för att få fler motiverade att hålla i gång hela livet. Fokus är även på att få fler i rörelse, en vassare elit och en idrott där alla får chansen att nå sin fulla potential.

I Svensk Idrotts ”Strategi2025” är en av de fem prioriterande utvecklingsresorna ”En inkluderande idrott för alla”. Som ett led i detta gör Stockholmsidrotten en satsning på Parasport, där Peter Melander har anställts som sakkunnig (läs mer om det här >>>).

På Forumveckan, där Peter Melander var på plats, bjöds det på föreläsningar, utbildningar samt den årliga prova på dagen under förra veckan.

Under Idrottens Dag mötte Stockholmsidrotten Ossian, sju år, som då provade på rullstolsbanan.

– Vi vill ge vägledning för de barn med funktionsnedsättning att hitta sin idrott genom Parasport Stockholm som arrangerar Forumveckan, säger Peter Melander och fortsätter:

– Nu hade vi möjlighet att ge Ossian och hans familj, samt alla andra som var på plats mer vägledning att hitta sin idrott. Ossian fastnade mest för judo och förhoppningsvis blev den här dagen ett avstamp in i Parasporten för honom och för andra som var där.

Ossians mamma, Ossian och Stockholmsidrottens idrottskonsulent Peter Melander. 

Ossians mamma Therese var nöjd med dagen:

– Det här innebär att han får en chans att hitta en idrott som passar just honom och därmed få träna sina färdigheter motorisk och socialt.

Forumveckan avslutades alltså med prova på-dagen. Under tidigare i veckan hölls det bland annat föreläsningar för idrottslärare som möter elever med funktionsnedsättning i vardagen samt för fotbollsledare inom parafotboll. Det var även en utbildning om idrottsskador med Anna Lundberg.

– Den här veckan är oerhört viktig för att sätta parasporten på kartan och att kunna nå ledare, föräldrar, aktiva och blivande aktiva, säger Peter Melander

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss