Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Löparonsdag lockade många ungdomar från Rissne/Hallonbergen

2017-09-28 19:15

27 september startade löparonsdagar i Sundbyberg, initiativtagare är Stockholmsidrottens projektledare i Rissne/Hallonbergen, Sara Alfredsson och Marino Miskulin tillsammans med Thomas Melki från ungdomsgården Stationen. – Thomas berättade att många ungdomar efterfrågade löpning och uppslutningen var bättre än väntat, säger en nöjd Sara Alfredsson efter det första löppasset.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:53

Löparonsdagar får ses som en kick-off för fortsatt träning på onsdagar som kommer fortsätta hela vintern. Redan på första träningen var det femton ungdomar med.Varje löpning avslutas med samtal kring olika aktuella ämnen, som exempelvis HBTQ, miljöfrågor och kost. 

– Nu kör vi detta åtta onsdagar framöver, sedan kommer det vara konditionsträning inomhus i Ängskolan under vintern, säger Sara.

I Svensk Idrotts förändringsresa ”Strategi2025” är två av de fem prioriterade resorna ”En inkluderande Idrott för alla”, och ”En ny syn på träning och tävling”.

– Löparonsdagar är inkluderande för att vi vill möta olika människors förutsättningar. Det är ingen traditionell idrottsförening, ännu i alla fall. Vi vill bli mer välkomnande så att fler vill vara med, säger Sara Alfredsson och fortsätter:

– Verksamheten är även en ny syn på träning och tävling där vi ska ha en idrott för alla, oavsett ålder, ambition och prestationsnivå.

Målet på sikt är att många av dem som är med får upp ögonen för idrott, rörelse och att eventuellt engagera sig i en framtida idrottsförening.

Stockholmsidrotten samarbetar med i idrottsalliansen i Sundbyberg där en stor fråga är samarbetet i kommunen att få in unga ledare i föringarna.

– Det här är ett utmärkt tillfälle att få in de här ungdomarna till idrotten och på sikt ge dem möjlighet att utbilda sig till ledare

 

 

Skribent: Pontus Gyllensten

Tjejkväll lockade 200 i Jordbro - nytt grepp ska få fler tjejer att idrotta

David och Njol ska få idrotten att blomstra i Jordbro

Folkfest när Tillsammans Cup arrangerades på fem platser i Stockholmsdistriktet

Massor av tjejer ville spela Samba-cupen i norra Botkyrka

Musse ska få fler att hitta in till idrotten i Hagsätra och Rågsved

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss