Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: PETTER ARVIDSON

Stockholms Handbollsförbund startar Sveriges första handbollsserie för personer med utvecklingsstörning

2017-10-06 10:45

Sveriges första handbollserie för personer med funktionsvariation och utvecklingsstörning är ett faktum när Stockholms Handbollförbund startar en ny och banbrytande serie som inleds med ett matchsammandrag under helgen.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2017 17:53

Skuru IK, Roslagen Sol, Sorunda IF samt Sollentuna/Häggvik gör upp om den första serietitel som genomförs med reglerna för handboll inom Special Olympics i serien Special Olympics Class. Att Stockholms Handbollförbund startar en serie för personer med funktionsvariation går i linje med förbundets nya vision och strategi som går ut på att bli den ledande idrotten i Stockholm och att skapa mer för fler.

- Det känns såklart otroligt bra att befästa detta genom att starta Sveriges första serie för personer med funktionsvariation och utvecklingsstörning. En insats som kommer att berika hela handbollen och förhoppningsvis fungera som en ögonöppnare såväl som en inkubator för en mer inkluderande mångfald. Nu hoppas vi att fler sporter, distrikt och specialförbund också öppnar upp sina verksamheter, på riktigt, säger Jakob Jansson ordförande i Stockholms Handbollförbund. (>>>länk till pressmeddelande)

I Svensk Idrotts ”Strategi2025” är en av de fem prioriterande utvecklingsresorna ”En inkluderande idrott för alla”. Som ett led i detta gör Stockholmsidrotten en satsning på Parasport, ett arbete som Peter Melander samordnar (läs mer om det här >>>).

- Det här är verkligen ett steg i rätt rikting, fantastiskt bra. Jag hoppas att fler specialdistriktsförbund tar efter detta. Det är viktigt att personer med funktionsnedsättning också får chansen till seriespel i närområdet, säger Peter Melander. 

Serien kommer att inledas klockan 11.00 den 7 oktober i Skarpnäckshallen med fritt inträde. Matcherna kommer att spelas om 2 x 15 minuter och spelas stående enligt regelverket för handboll inom Special Olympics.

Deltagande spelare får delta i serien, som spelas med klister som ett funktionellt hjälpmedel, från åtta års ålder. Respektive lag som deltar i serien uppmanar och välkomnar fler spelare som vill prova på handboll och kontakta dem för nästa öppna träningstillfälle.
- Visionen för Special Olympics Sverige är att med hjälp av idrott förändra människors attityder till personer med utvecklingsstörning och bidra till ett mer inkluderande samhälle. Stockholms Handbollförbunds initiativ att skapa en serie för denna målgruppen stärker vårt arbete med visionen, säger Sussan Eriksson, styrelseledamot i Svenska Parasportförbundet.

Skribent: Stockholms Handbollsförbund / Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss