Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Turneringen som är mer än bara fotboll i Jordbro

2017-06-20 10:16

Den 1 juli är det dags för folkfest i Jordbro igen när Birger Jensen Cup i fotboll arrangeras för åttonde gången. För Jordbro är turneringen mer än idrott. Ett sätt att mötas, förena invånarna och låta deras förort skina. – Det häftigaste är att se alla familjer, äldre och barn som är på plats som inte är med och spelar fotboll. Det visar att idrotten förenar, säger David Nzinga, projektledare tillsammans med Njol Badjie för Stockholmsidrottens satsning i Jordbro.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:54

Cupen startade till minne av Birger Jensen, som betytt mycket för Jordbros ungdomar.

– Turneringen är tillägnad en grym förebild. När han gick bort ville vi hedra hans namn. Han dömde inte ungdomarna, öppnade dörrar och såg inga hinder och trodde på alla. Det är delvis tack vare honom som Panetoz kom till, då han ordnade en studio till bandet.

Stockholmsidrotten är en av arrangörerna av Birger Jensen Cup tillsammans med Haninge kommun och flertalet sponsorer.


David Nzinga, projektledare tillsammans med Njol Badjie för Stockholmsidrottens satsning i Jordbro.

I turneringen, som spelas på Jordbro IP, deltar 16 lag. På Maxingevallen pågår samtidigt en fem mot fem-turnering för barn under 14 år. Vid sidan av fotbollsturneringen kommer det finnas massa aktiviteter för familjer, med bland annat utomhusbio och uppträdanden hela dagen. Självklart är Panetoz på plats, där Njol Badjie, projektledare på Stockholmsidrotten är en av medlemmarna.

– Det brukar vara väldigt mycket besökare och många kommer från kranskommunerna. Den här dagen betyder mycket för Jordbro och det är viktigt att ungdomarna får träffas och mötas med de från andra förorter, säger David Nzinga.

Han berättar att det här är en chans att måla en rättvis bild av Jordbro.

– Vi vill sprida positiva rubriker och måla upp en rättvis bild av Jordbro och många förorter, till skillnad från de negativa rubrikerna som speglas i media. Många som bor här känner inte igen sig i bilden som beskrivs.

 

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss