Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Tusentals barn på Idrottens Dag i Farsta

2017-09-20 15:28

Från i år arrangeras Idrottens Dag på 30 platser i Sverige, en ny satsning från Riksidrottsförbundet. Onsdagen den 20 september var tusentals barn på plats på Farsta IP för att hitta sin idrott.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 17:53

Efter en dag med höstens första nattfrost i vissa delar av länet vallfärdade barn från skolor från hela Stockholmsdistriktet till Farsta IP för att vara med på Idrottens Dag.

Lagom till solens första värmande strålar dukade idrottsföreningarna upp 40 idrotter som barnen skulle få prova på.

- Det var en underbar dag med mycket barn som jag tror fick en väldigt bra bild av idrotten. Ledarna som var där gjorde ett fantastiskt jobb. De var dem som fick dagen att bli så bra som den blev, utan ledarna hade det aldrig fungerat, säger Magnus Mårtensson som jobbat som projektledare för Idrottens Dag i Farsta tillsammans med Eva Krantz.

I Svensk Idrotts ”Strategi2025” är en av de fem prioriterande utvecklingsresorna ”En inkluderande idrott för alla”. Det handlar bland annat om att sänka ekonomiska trösklar och göra idrotten tillgänglig nära där människor bor.

- Förhoppningsvis når vi många barn som tidigare inte hittat sin idrott, eftersom de vi träffar här i dag på en vardag kommer från skolorna. Det här är en möjlighet för många av dem att hitta sin idrott och glädjen i att idrotta, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten.

Isa och Amanda var på plats med sin skola. Båda gillade boxning men provade många andra idrotter.

- Det var ännu roligare än jag trodde, jag visste inte att det skulle finnas så mycket idrotter att prova på och att det skulle vara så bra ordnat, säger Amanda.

På plats var även Victoria Sandell Svensson, ambassadör för Idrottens Dag i Farsta, Carolina Klüft och Prins Daniel som har ett stort idrottsintresse.

- Vi hoppas att den här dagen var starten på ett livslångt idrottande för många barn som var här i dag, säger Janne Lundberg, som jobbar idrottsövergripande på Stockholmsidrotten och som varit med och arbetat med Idrottens dag i Farsta.

Han fortsätter:

- Hela den här dagen handlade om att idrotta på barnens villkor utifrån den förändringsresa som Svensk Idrott är inne i. Det var inga tävlingsmoment utan bara fokus på glädje och att hitta en idrott för de barn som var här.  

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss