Hoppa till sidans innehåll

På Friday Nights i Täby får unga vara delaktiga

2014-10-20 06:01

I Täby Basket låter man de äldre barnen vara delaktiga när klubben arrangerar Friday Nights. Under kvällen kombinerar man basket med filmvisning och andra tävlingar. – Vi har haft det i flera år med vuxna som arrangör. Nu är gör vi yngre ledare det här tillsammans med de lagen som är födda 2001 och senare, säger Agnes Beling, tränare i Täby Basket.
  • Skapad: 20 OKT 2014 06:01

Byängshallen är öppen mellan 19.30 till 23.00. Här får man en gång i månaden chansen att spela basket och hänga med kompisar.

– Vi ledare är närvarande hela kvällen och spelar tillsammans med ungdomarna. Vi står även i kiosken som är öppen där de kan handla lite godis, dryck och lättare mat eller om de bara vill snacka lite mellan matcherna.

Medskicket från de yngre efter höstens första Friday Night var att det blev långtråkigt mellan matcherna. Då ändrade man upplägget lite.

– Därför lade vi in lite tävlingar och visning av till exempel basketfilmer, säger Agnes Beling.

taby2

 

Just chansen att vara delaktig är något som klubbens yngre spelare uppskattar.

– De tycker att det är jättebra. Och framförallt att vi unga ledare är där. På fredagar kanske man vill vara utan vuxna om man har chansen.  

– Detta gör vi framförallt för att det är riktigt kul! Men också för att ungdomarna i tonåren ska ha någonstans att vara en fredagskväll som är tryggt och roligt för dem. Det ökar även klubbkänslan när alla umgås utöver sina vanliga lagkompisar och spelar tillsammans, säger Agnes Beling. 

Skribent: Pontus Gyllensten