Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

SDF-stöd

Region Stockholm lämnar årligen verksamhetsstöd till idrottens distriktsorganisationer i länet. Stödet betalas ut till Stockholms Idrottsförbund. Förbundet har sedan till uppgift att fördela detta mellan de olika specialidrottsdistriktsförbunden (SDF).
  • Uppdaterad: 10 APR 2018 13:02

Information om processen kring en ny fördelningsmodell för SDF-stödet

Den pågående översynen av SDF-stödet har genomförts i nära process med specialdistriktsförbunden genom workshops och en enkätundersökning. Utifrån detta sammanställde styrelsen inspelen och arbetade fram förslag till nya principer avseende ny modell för fördelningen. Detta förslag skickades ut på remiss. Slutgiltigt beslut skulle ske, enligt tidigare utskickad kallelse, vid en extra distriktsstämma den 28 november.

Endast 9 SDF svarade på remissen. Flera förbund har under processen och i remissvaren dock varit positiva till framtagna principer och utgångspunkter.

Flera av principerna utgår också från Riksidrottsförbundets översyn av Idrottens stödformer. Beslut om dessa nya stödformer kommer att fattas först i maj 2019 under Riksidrottsmötet. Det känns angeläget att distriktet är transparant gentemot idrottens övriga stödsystem.

Styrelsen för Stockholms Idrottsförbund har därför beslutat att avvakta ärendet om en ny fördelningsmodell till nästa år. Styrelsen avser att återuppta ärendet efter beslut på Riksidrottsmötet och ser det lämpligt att kalla till extra distriktsstämma i början av hösten 2019, för ikraftträdande 2020, istället. Det innebär således att nuvarande fördelningsmodell som gällt under 2018 gäller fortsättningsvis även under 2019.

Skribent: Pontus Gyllensten

Kontaktperson

Karin Surtmann, Stockholms Idrottsförbund

Telefon: 08-627 40 72

This is a mailto link

 

 

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss