Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Ge beröm, ge positiva signaler och att bry sig om - då skapar vi vinnare!

2014-11-06 13:22

Temakväll #2 bjöd alla idrottsledare på många skratt och mycket inspiration när vi lyssnade på Jim Thuressons föreläsning på Quality Friends Hotel.
  • Skapad: 06 NOV 2014 13:22

bild 2

Jim föreläse om "Det goda ideella ledarskapet" vilket handlar om attityder och inställningar, mentala bilder, goda vanor och om att bygga självförtroende. Han berättar om vilken otrolig makt ledarna har över barnen och menar på att det är ledarna som kommer påverka barnen mest av alla under de kommande åren.

Jim är till vardags idrottslärare, utbildad på GIH, förbundskapten i basket under 25 år och har spelat basket i bland annat USA. Trots hans gedigna idrottsbakgrund berättade han om sina egna barn som litade mer på det tränaren sa än sin egen pappa angående träningslära, trots att tränaren var utbildad snickare eller advokat. Det är bara ett exempel som Jim visar på tränarens enorma påverkan och betydelse för barnen.

- Jag hade inte en suck av chans av Kajsa 15 år, berättar Jim om sin dotters basketbolltränare, trots att han vid det tillfället var förbundskapten för det svenska damlandslaget.

En annan aspekt som Jim trycker mycket på i sin föreläsning är den att alla barn ska få vara med lika mycket, få lika mycket speltid och lika mycket uppmärksamhet. Alla barn ska få höra sitt namn lika många gånger under ett träningspass. Det är ingen idé att satsa på elitläger och uttagningar innan barn är 15 år, den sk talangutvecklingen blir talangavveckling, menar Jim.

- Det handlar om att ge beröm, ge positiva signaler och att bry sig om, säger Jim. Då skapar vi vinnare! 

bild 1

December månads temakväll handlar om "Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdomar", vilket tar upp vikten med att se barnens fysiologiska ålder istället för deras kronologiska ålder. Klicka här för mer information och anmälan.

Om ni missade gårdagens föreläsning med Jim Thuresson kan ni se en inspelning vi gjorde med honom våren 2013.

Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss