Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

 • Bredang3Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang14Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang8Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang6Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang9Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang4Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang15Anders Pettersson JKS, Idrottsminister Gabriel Wikström och Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten.Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang10Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang12Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang11Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang13Foto: Pontus Gyllensten
 • Bredang7Foto: Pontus Gyllensten

JKS berättade om Idrottslyftets betydelse när Idrottsministern kom på besök

2015-04-15 15:17

Idrottsföreningen KFUM JKS Stockholm från Skärholmen/Bredäng fick storfrämmande när Idrottsminister Gabriel Wikström kom ut för ett besök i Bredängshallen. Anders Pettersson, ordförande och eldsjäl i föreningen sedan 1975, berättade om det breda arbete föreningen i dag gör i Skärholmen och om hur Idrottslyftet hjälpt föreningen att växa i området.
 • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:16

Ljudet från studsande basketbollar mötte idrottsministern Gabriel Wikström när han klev in i Bredängshallen den 14 april.

Anders Pettersson är van vid ljudet. Han har varit i JKS i 40 år.

– Jag är inte ensam om det här nu. Vi har väldigt många fina unga ledare i föreningen. Sedan är det kul att följa alla barn i verksamheten och så är jag idrottstokig, säger han och skrattar.

Från att under många år ha varit en basketförening har JKS växt mycket de senaste tio åren i Skärholmsområdet.

– Vi vill ge alla barn en möjlighet att delta på sina villkor och prova flera olika idrotter. Alla kanske inte tycker att basket passar dem. Då ska vi ge dem en möjlighet att prova något annat.

I dag erbjuder JKS idrotterna: fäktning, bowling, karate, frisbee, parkour, basket och en nybildad handbollssektion som kör i gång i höst. Man erbjuder även Drive in-dans. Anders Pettersson hyllar Idrottslyftet som gjort att föreningen växt och sett vilket behov som fanns i området.

– Vi hade inte fått den här insikten utan Idrottslyftet. Det är en fantastisk verksamhet och världens bästa grej att barnen på skoldagar får prova olika idrotter.

Gabriel Wikström:

– Det är kul att höra det. Idrottslyftet är en viktig satsning tillsammans med övriga pengar som går till idrottsrörelsen. Vi vet att pengarna gör stor nytta, även om det ibland diskuteras om man når målen eller inte, så skulle jag tro att nästan varenda krona går till barn och unga och precis den starka idrottsrörelsen som de är tänkta för.

Idrottsministern berättade att han varje vecka är ute och besöker liknande verksamheter.

– Man får alltid så mycket energi och ser hur mycket idrotten betyder för barnen och ungdomarna.

Han uppskattade besöket hos JKS.

– Det är en kul förening som har så mycket olika verksamheter. Allt från basket till fäktning och hur de olika verksamheterna kan stärka varandra. Det är slående att se vilken mångfald man har bland utövare och ledare. Det är precis så vi tycker att idrottsrörelsen ska fungera, som en brygga mellan människor.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss