Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Jonas Nordin En härlig bild från Tillsammans Cup i Åkersberga där Stockholmsidrottens Anders Mattsson även fanns på plats.

Folkfest när Tillsammans Cup arrangerades på fem platser i Stockholmsdistriktet

2017-06-07 14:15

På nationaldagen var det dags för den andra upplagan av Tillsammans Cup, där Stockholmsidrotten är medarrangör. Årets upplaga lockade 3 000 spelare i hela landet. De flesta var i Stockholmsdistriktet i Enskede, Sätra, Åkersberga, Tullinge och Fisksätra.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2017 17:54

För 1,5 år sedan startade Erik Englund ett korplag i fotboll för 15 ensamkommande tillsammans med en vän. Det ledde till den första upplagan av Tillsammans Cup på Enskede IP och 10 000 besökare. I år kom det betydligt fler, cirka 15 000.

– Vi tog in så många som det fick plats på Enskede IP. Förra året var jättelyckat, men i år fanns det mer eftertanke för övriga besökare. Jag hade en kompis från jobbet på besök som är 35 år och småbarnsförälder som inte hade provat på höjdhopp på 20 år, säger Erik Englund och fortsätter:

– Vid höjdhoppet blev han utmanad av ett gäng nyanlända ungdomar. Det hade aldrig hänt om han inte kommit ner och inte för dem heller. En sådan här dag skapar så mycket oanade möten som annars aldrig hade skett.

Från Sätra IP där Stockholmsidrottens samordnare för integration, Hanna S Henriksen, var på plats.


Från Enskede IP: Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten, Erik Englund, initiativtagare och Camilla Johansson, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten.

Camilla Johansson, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten, var på Enskede IP större delen av dagen.

– Det var grymt, helt fantastiskt att få vara på plats. Det var mycket folk, en härlig gemenskap med bra sidoaktiviteter och familjär stämning med mycket barn.

Marika Holm, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten, Cinnika Beiming, distriktsidrottschef och Annika Haglund, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten här på plats i Fisksätra.

I Fisksätra (se bilder ovan) var det 600 besökare som spelade fotboll, cricket, basket, dans och fiske tillsammans.

– Folk var helt lyriska över denna festdag i integrationens tecken där barn, ungdomar och föräldrar från Fisksätra och Saltsjöbaden möttes, säger Annika Haglund, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten som jobbar i Fisksätra.

Mer bilder från Åkersberga där det var många som ville spela fotboll.

Erik Englund berättar att till hösten blir nästa steg att få med ännu fler än de tolv platser där Tillsammans Cup arrangerades i år.

– För mig är det helt ofattbart att det blivit så stort. Tanken var att få ihop ett eller två fotbollslag. Hade jag haft mer tid hade jag gjort detta dygnet runt. Funkar Tillsammans Cup här i Stockholm, Övertorneå och Kramfors då funkar det i hela Sverige.

Jimmy Durmaz och Pontus Jansson från fotbollslandslaget besökte Enskede IP.

När Erik Englund och en vän lämnade Enskede IP sist av alla i går var det mycket känslor.

– Vi svävade hem. Det var helt fantastiskt att se alla människor som fyllde den här idrottsplatsen och alla de möten som skapades och vad det kommer leda till i efterhand.

– Ibland målas det upp en bild att det inte finns ork och kraft, men det finns. Totalt har vi haft 700 volontärer i hela Sverige. Det finns en vilja att hjälpa till och någon har tänt den elden. Det handlar om att det finns något att sluta upp till.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss