Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Stockholmsidrotten bjuder in till FaR-ledarkurs för idrottsledare och FaR-certifiering för idrottsförening

2017-10-12 10:20

Stockholmsidrotten tillsammans med Stockholms läns landsting vill verka för ett riktat aktivitetsutbud mot barn, ungdomar och vuxna som får FaR – Fysisk aktivitet på Recept. Därför bjuder vi in föreningslivet till ledarutbildning och certifiering av föreningen.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2017 17:53

Idrottsföreningar som vill öppna upp för att ta emot personer som får Fysisk aktivitet på Recept (FaR) behöver inte ”ändra” något på sitt aktivitetsutbud.

En del föreningar som redan är igång, har anpassat sitt utbud utifrån behov och intresse. Andra föreningar erbjuder sitt ordinarie utbud av aktiviteter.

Det som idrottsföreningen behöver göra för att vara med i Stockholms FaR-ledarnätverk är:

  • Utbilda minst en ledare i FaR metoden (bl a intensitet, bemötande)
  • Certifiera föreningen i FaR (vad det innebär för föreningen)
  • Ha ett erbjudande (t ex prova på aktivitet)

>>> Anmäl dig här.

Se inbjudan i PDF-format här >>>

Fysisk aktivitet på recept, FaR, är en systematisk arbetsmetod för hälso- och sjukvården som under drygt tio år vunnit allt större uppmärksamhet både nationellt och internationellt.

Forskning visar att metoden fungerar för att motivera patienter till ökad fysisk aktivitet och att den är hälsoekonomiskt lönsam.

Idag finns evidens för att fysisk aktivitet är effektivt både som förebyggande och behandlande åtgärd vid en mängd olika sjukdomstillstånd.

Vem får ett FaR?

Personer som har en otillräcklig fysisk aktivitet och som är friska nog att vara fysiskt aktiva och kan utföra sin aktivitet utanför hälso- och sjukvården.  

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss