Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Temaföreläsning: Hur idrotten kan bemöta barn och ungdomar som är nya i Sverige

2017-10-26 13:59

Den 24 oktober anordnades en temaföreläsning i samarbete med Rädda Barnen: "Att möta nyanlända barn och ungdomar".
  • Skapad: 26 OKT 2017 13:59

Fokus var hur ideellt engagerade inom idrotten kan bemöta barn och ungdomar som är nya i Sverige, samt hur föreningen och ledare kan agera när man ser att ett barn som mår dåligt.

På plats från Rädda Barnen var Stina Walheim (se bild nedan) och Oscar Norrby för att bland annat svara på föreningarnas frågor. Från Stockholmsidrotten Sara Alfredsson, projektledare för Stockholmsidrottens storstadssatsning i Rissne/Hallonbergen på plats under kvällen.

Två av deltagarna (se bild högst upp) var Joanna Andersson, ansvarig för "Ung på väg" inom Stockholmspolisens IF Simhopp samt Sonja Dovsa, Kista SC. Sonja berättade att hon varje vecka jobbar med ensamkommande bland annat i sitt språkcafe inom sin förening Kista SC.

Föreningen jobbar jättemycket med integration och brinner för att skapa möjligheter för de barnen och ungdomarna. Kvällen anordnades som en del i projektet ”Ung på Väg”, ett samarbete mellan Stockholmsidrotten, Rädda Barnen och Stockholms stad.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss