Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

100 elever på Ängsjölyftets parapsortsdag

2018-05-15 21:14

Cirka 100 elever fick chansen att prova på bågskytte, casting, fiske, boccia, fäktning, cricket, tennis, löpskytte och fotboll på Ängsjölyftets Parasportdag i Järfälla. Stockholmsidrotten har varit medarrangör till dagen.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2018 21:16

- Det viktigaste med en sådan här dag är att eleverna får prova på idrotter. Föreningarna måste även kunna ta emot dem som vill börja i verksamheten, säger Peter Melander, sakkunnig inom parasport på Stockholmsidrotten.

Susanne Hasselgren, som jobbar idrottsövergripande för Stockholmsidrotten, i bland annat Järfälla kommun, träffade läraren Elisabeth Feuk från Järfälla gymnasium som sade så här om dagen:

- En sådan här dag betyder jättemycket. Det är kul för eleverna att träffa andra elever samt att vara duktig och lyckas.


Vad betyder idrotten för dem?
- Den betyder mycket. Under skoltid har de två tillfällen per vecka. Under en sådan här dag blir det en speciell gemenskap. Det är så kul och se när de stöttar varandra.

Eller som en elev sa till oss: "Så här vill jag ha det jämt!"

Läs mer om Stockholmsidrottens satsning på Parasport här >>>

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss