Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Bristen på idrottsanläggningar i Stockholm kräver en Sverigeförhandling

2018-08-29 13:33

Varför är ett barn i Stockholm mycket mindre värt än ett barn i Göteborg eller Malmö? Barn har samma behov oavsett var de bor, men när det kommer till möjligheter att röra på sig fysiskt, till exempel i organiserad idrott, så är möjligheterna betydligt sämre i huvudstaden.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2018 13:07

Rapporten ”Får vi ta plats” visar hur långt efter Stockholm ligger Göteborg och Malmö vad gäller barn och ungas tillgång till idrottsanläggningar och idrottsytor.

Stockholmsidrotten menar att tillgången till idrottsanläggningar och idrottsytor är så eftersatt i Stockholm att det behövs en nationell samling. Sverigeförhandlingen var en process och ett begrepp som har använts på nationell nivå för utbyggnad av vägar, tågspår och flygplatser samt för att lösa bostadsbristen.

Vi använder därför Sverigeförhandlingen som begrepp för att påvisa att bristen på anläggningar i Stockholmsregionen är så pass allvarlig att det behövs nationellt krafttag.

I dag skickar vi i samverkan med ett antal specialdistriktsförbund ett brev till representanter i riksdagens kultur- respektive trafikutskott samt till ledamöter i idrottsnämnden i Stockholm.  Vi menar att tillgången på idrottsanläggningar i ytor i Stockholm bara kan lösas genom god planering när regionen växer. När man planerar bostäder, spår och annan infrastruktur måste man samtidigt planera för idrott. Det är det enda socialt och miljömässigt hållbara sättet att bygga.

Klicka här för att se brevet vi skickar >>>

Skribent: Henrik Schöldström

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss