Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

”Framtiden för den svenska idrottsrörelsen ser väldigt ljus ut”

2018-10-09 14:07

”Lärorik, inspirerande, rolig och givande” var de ord som flest deltagare i förra helgens Folksam Ledarcamp valde att beskriva Campen. – Att få träffa alla dessa underbara unga ledare ger så mycket energi. Framtiden för den svenska idrottsrörelsen ser väldigt ljus ut, säger Stina Gällroos, ansvarig för Folksam Ledarcamp på Stockholmsidrotten.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2018 14:07

Vartannat år får Stockholmsidrotten tillsammans med Gotland och Upplands Idrottsförbund möjligheten att erbjuda 60 unga ledare en helg fylld med gemenskap, utbildning och inspiration. För att bli nominerad ska ledaren var i åldern 16 till 25 år och vara värdefulla för sin förening och goda förebilder.

– Hela helgens program utgick från de fem utvecklingsresorna i Idrottsrörelsens Strategi2025. Ämnen som stod på agendan var bland annat: Normer och normkritik, inkludering där deltagarna även fick prova på Parasport och gotländska lekar, säger Stina Gällroos och fortsätter:

– Vi hade bra diskussioner runt ”Barnens spelregler” som Riksidrottsförbundet tagit fram i samarbete med BRIS. Föreläsningen med Lukas Svärd var en höjdpunkt för många av deltagarna, där deltagarna efter föreläsningen berättade om hur de fick nya perspektiv och en ny syn på livet. Många blev gripna av hans berättelse.

Helgen bjöd på många skratt och helt säkert minnen för livet.

– Under lördagskvällen var det fokus på att umgås och att ha kul, bland annat var det en trollkarl som gjorde succé. Just mixen med Folksam Ledarcamp, att deltagarna får träffas, ha kul och samtidigt fylla på med kunskap är nog mycket av framgångsreceptet och som gör att många av deltagarna minns detta en lång tid framöver, säger Stina Gällroos.

 

 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss