Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Frukostföreläsning 19 april: Jämställdhet för en framgångsrik idrott

2018-03-27 15:19

Kvinnor och män ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen. Att arbeta med och tydligt ta ställning för jämställdhet är viktigt för att idrotten ska utvecklas. Jämställdhet är en rättvisefråga, inte en kvinnofråga, för att uppnå jämställdhet behöver även målgruppen som sällan eller aldrig drabbas av ojämställdhet nås – pojkar/män.
  • Skapad: 27 MAR 2018 15:19

Välkommen till frukostföreläsning om idrottens utvecklingsresa jämställdhet för en framgångsrik idrott. 

Vad händer när unga idrottskillar börjar prata om saker som vad man lägger in i ordet ”man” och ”manlighet”? Vad händer när killars jargonger och uttryck i omklädningsrummet problematiseras? Vad händer när dagens unga idrottskillar tar ställning för en mer jämställd idrott?

Amerikansk fotboll, boxning och ishockey – traditionellt manligt kodade idrotter har alla på olika sätt visat vägen att jämställdhetsfrågan i högsta grad är något som även berör unga idrottskillar. Under morgonen kommer ni att få inblick i flera praktiska exempel som till exempel vad boken Björnstad, karaktärsprogram, och samtal i omklädningsrum kan leda till för en jämställd och framgångsrik idrott. Kom och lyssna till när bland annat Sebastian Brinkenfeldt, Headcoach för ungdomslandslaget i amerikansk fotboll och sportchef i Täby Flyers, berättar om sina erfarenheter.

Frukost serveras från 7.30. Föreläsningen pågår 08.00 - 09.00

Föreläsningen är kostnadsfri.

Läs mer och anmäl dig här >>>

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss