Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Privat Victoria Escobar längst till vänster med diplomet.

Grattis, Victoria Escobar!

2018-03-13 13:57

Hallå där Victoria Escobar, projektledare för Stockholmsidrottens storstadssatsning i Hallunda-Norsborg, som i torsdags på internationella kvinnodagen, fick ta emot pris som en av 50 kvinnliga idrottsförebilder på Swedish Alliance for Women in Sport’s (SAFWIS) sportgala.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 09:55

Grattis!

– Tack, det känns speciellt. Det är så kul att få en utmärkelse för det arbete jag gör. Det skapar ännu mer motivation att jobba i den riktningen.

I vilken riktning vill du jobba?

– Främst mot ett mer jämlikt och inkluderande samhälle. Idrotten är en väg till ett mer jämlikt och inkluderande samhälle. Men jag tror det finns flera nycklar, som att idrotten, kultur och skolvärlden bygger broar och jobbar tillsammans.

Vad ser du för utmaningar i framtiden?

– Att vi ska skapa något varaktig. Att skapa något är inte svårt. Många vill att det ska hända mycket, säger Victoria Escobar och fortsätter:

– I många områden i Stockholmsdistriktet är folk trötta på alla olika projekt. De som sitter med makt kanske inte förstår att det skapar konsekvenser. För mig som jobbar med Stockholmsidrottens Projekt Storstad blir det en utmaning varje dag att motbevisa den bilden: att vi skapar inte ett projekt där allt runt omkring det försvinner. Vi skapar riktig verksamhet som ska leva kvar länge.

Vad har idrotten betytt för dig?

– Gemenskap och förståelse för att jag kunde testa olika saker och att jag inte behövde bli kvar inom samma idrott. Jag provade på massa olika idrotter. Där väcktes en nyfikenhet och ett mod att prova på nya saker och miljöer. Det har betytt mycket och stärkt mig. Där startade även mitt engagemang att jobba med ungdomsfrågor inom idrotten, kultur och skolvärlden.

>>> Läs mer: Victoria och Chrishan ska få fler att hitta in till idrotten i Hallunda-Norsborg 

>>> Läs mer om Projekt Storstad här. 

>>> Se filmen om Projekt Storstad här. 

Juryns motivering:

Victoria gör enormt stor skillnad i Stockholms förorter. Bland annat genom sitt engagemang i löparakademin och Projekt Storstad. Där skapar hon förutsättningar för att nå sociala förbättringar med hjälp av idrotten.

Galan ägde rum på GIH i Stockholm. SAFWIS (läs mer >>>) är en plattform som arbetar för inkludering och ökad jämställdhet inom svensk idrott. Bakom plattformen står bland andra Elitfotboll Dam, Girls in Sport, GIH, Handelshögskolan och Cruyff Institute.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss