Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Hallå där, Caroline Silverudd Lundbom

2018-03-22 11:32

Hallå där, Caroline Silverudd Lundbom, ny i Stockholmsidrottens styrelse, som valdes in på Distriktsidrottsstämman den 17 mars.
  • Skapad: 22 MAR 2018 11:32

Vad lockade dig till Stockholmsidrottens styrelse?

– Som ledare för Högalids IF som är en förening i Stockholms innerstad ser jag stora problem med anläggningsfrågan och som före detta politiker tycker jag saker. Jag hoppas att jag kan hjälpa till och påverka på ett positiv sätt runt anläggningsfrågan.

Vad gör idrotten speciell tycker du?

– Att alla kan mötas: tjejer och killar samt människor med olika bakgrund. Idrotten är ett fantastiskt integrationsverktyg. Idrotten har ett eget språk som alla kan känna igen sig i. Jag har även alltid brunnit för jämställdhetsfrågor. I innebandyn, där jag satt i styrelsen för Svenska Innebandyförbundet 2008 till 2012 tog vi ett stort kliv redan 2008 genom att ge samma förutsättningar för herrar och damer i landslaget. Det är jag stolt över att ha varit med och drivit igenom.

Vad har du för bakgrund inom idrotten?

– Jag spelade basket och höll på med friidrott i skolan. Sedan spelade jag fotboll i Vä IF som senare blev Kristianstads FF. Jag har varit ledare för tjejer i 14 år inom Högalids IF innebandy. I dag är jag ledare för damlaget.

Vad gör du till vardags?

– Jag jobbar på ett företag som heter Sirius international insurance som jobbar med återförsäkring, vi försäkrar försäkringsbolag.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss