Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Hallå där Mikaela Seger ...

2018-01-15 07:06

Hallå där Mikaela Seger, ny idrottskonsulent, som kommer att jobba med innebandy och tennis.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 09:55

Hur känns det att komma i gång och börja hos oss på Stockholmsidrotten?

– Det känns inspirerande att hjälpa distriktets idrottsföreningar i deras vardag. Extra kul att jobba med två idrotter och dessutom inom tennisen där jag har en egen bakgrund.

Vad ser du mest fram emot att göra i ditt nya jobb?

– Att på olika sätt kunna bidra till att fler barn och ungdomar fortsätter med sitt idrottande. Att få vara ett stöd och se varje förenings behov. Det är stor skillnad på behov mellan de stora och små klubbarna. Eftersom jag jobbat i en förening kan jag relatera till vad de flesta föreningar har för behov.

Berätta om din bakgrund?

– De senaste fem åren har jag jobbat för Mälarhöjdens Tennisklubb som verksamhetsansvarig samt även som projektansvarig för Gustavsbergs Tennisklubb. Parallellt med föreningsarbete har jag även drivit mitt eget företag inom personlig träning. Jag är utbildad inom Sports Management i USA där jag i fyra år spelade tennis på ett stipendium. Jag har även tävlat för en klubb i Frankrike i ett år.

I #strategi2025 är ”jämställdhet för en framgångsrik idrott” en av de fem utvecklingsresorna. Just jämställdhet är något som ligger Mikaela varmt om hjärtat.

– Jag brinner för jämställdhet och det är en enorm brist på kvinnliga ledare. Jag hoppas att jag kan påverka mer på Stockholmsidrotten och vara med och bidra till en förändring för att behålla tjejer längre inom idrotten. Många slutar alldeles för tidigt med sin sport och det är trend jag vill ändra på. Det tror jag man kan påverka med fler förebilder och genom olika projekt med föreningar och SDF.

 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss