Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Häng med på Europride

2018-08-03 13:53

Ta ställning - gå med oss i Pridetåget den 4 augusti! ❤️🧡💛💚💙💜
  • Skapad: 03 AUG 2018 13:53

Att gå i Pridetåget är en manifestation för att idrottsrörelsen välkomnar alla. Det är dessutom väldigt kul att gå i tåget! Förra året deltog omkring 1800 personer från 27 olika specialidrottsdistriktsförbund. Hoppas att vi blir ännu fler i år! Vårt mål är att alla specialidrottsförbund ska vara med på något sätt.

Paraden börjar klockan 13:00 och avgår från Norr Mälarstrand.

Nu har vi fått vårt nummer i paraden: idrottsrörelsen och RF startar som nr 136.

Vi, det vill säga representanter från RF och Stockholmsidrotten kommer att finnas på plats från ca 10 i Rålambshovsparken och vid RF:s flak. Ungefär vid 12 kommer vi stå på plats vid vår startplats för gåendegrupper på Norr Mälarstrand. Håll utkik efter vår banderoll: regnbågsfärgad med RF:s logga och texten ”Idrottsrörelsen gör Sverige starkare”.

Vi kommer att dela ut flaggor, armbindlar och tatueringar på plats.

Vi har också plats på flaket om en hellre vill åka än gå så säg till oss bara. Har ni flaggor eller annat om ni vill pynta vår lastbil med pyntar vi på med allt som får plats.

Här är paradvägen:

Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP

Toaletter:
I startområdet finns toaletter uppställda vid Gågruppsincheckningen och i startområdet. Utmed Paradvägen finns inga toaletter.

Vatten:
Det kommer finnas fyra stycken vattenstationen, en i starten samt tre längs med vägen. Det är kranar där man kan fylla på sin vattenflaska.

Några paradproffstips:
Ha bekväma skor - stilettklackar är snygga men gör slut på dig innan du når Tegelbacken! Å andra sidan kanske du tycker att skönhet går före allt och det är helt okej också givetvis.

Drick vatten eller alkoholfri dryck under paraden. Bered dig på en het dag!

Vi ses på lördag! Happy Pride!!

Skribent: Henrik Schöldström
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss