Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Spårvägen Tyngdlyftning

Hårt arbete i Spårvägen Tyngdlyfting ger långsiktiga framgångar för föreningen

2018-04-05 10:11

I samband med att den anrika föreningen Spårvägen Tyngdlyftning bytte ut stora delar styrelsen passade man på att ta ett omtag – med stöd av Stockholmsidrotten. – Förut täppte vi till hålen tillfälligt, nu har vi fått verktyg hur vi ska arbeta långsiktigt, säger kassören Daniel Frigghe.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 17:16

I höstas träffade Stockholmsidrottens idrottskonsulent Gabriella Pröckl Spårvägen tyngdlyftning.

– De berättade att de ville bli Sveriges största barn- och ungdomsförening inom tyngdlyftning, säger Gabriella och fortsätter:

– Jag förklarade att det är många saker som måste falla på plats för att nå dit. Jag hade tjuvkikat på stadgarna som var från 1991. De rimmade inte med den styrelse jag träffade och ambitionerna som fanns.

Daniel Frigghe:

– Vi vill vara en stabil förening som inger förtroende. Väljer du vår förening ska du ha stöttning på träning och tävling och en styrelse som fungerar. Det ska finnas en stabilitet rakt igenom. Vi har funnits länge och har ett varumärke att leva upp till.

När Gabriella träffade föreningen vid nästa tillfälle inleddes arbetet med att göra ”Målstegen”.

– Det är ett verktyg för att skapa strukturer för att nå sina mål. Föreningen är ju alltid expert på sin egen verksamhet. Den hjälp de får genom Målstegen är att sätta strategier för att arbeta sig framåt.

Se bild på hur Målstegen fungerar nedan:

 

När eldsjälar försvinner kan det påverka många föreningar negativt. Genom den struktur som Spårvägen Tyngdlyftning får genom Målstegen så minskar risken att verksamheten försämras om nyckelpersoner i föreningen lämnar sina uppdrag.

– Det här skapar förutsättningar oberoende om vem som sitter i styrelsen. Generellt har många föreningar som är framgångsrika arbetat med tydliga strukturer som tar dem mot ett mål, säger Gabriella Pröckl.

Vill ni samarbeta med oss på Stockholmsidrotten, läs mer här >>>

Arbetet med Spårvägen har pågått i cirka ett halvår.

– Det har gått extremt bra. De har jobbat hårt och engagemanget är på topp, säger Gabriella Pröckl och fortsätter:

– De har skapat en ny verksamhetsidé som hänger ihop med att bli Sveriges bästa barn- och ungdomsförening. De har en värdegrund i hur man beter sig mot varandra och tydliggjort sina verksamhetsområden. De har arbetat med mål och strategier som resulterat i en handlingsplan för att de ska lyckas med sin vision.

Nu börjar resultaten synas. Föreningen har ökat i medlemmar och har nått fler framgångar i tävlingar.

– De har även en paketering som gjort att de fått fler sponsorer. De har en samsyn vilket gör att föreningen är trygg och det ger i sin tur nöjda utövare och medlemmar.

Daniel Frigghe ser framstegen som föreningen gjort det senaste halvåret och som man gör hela tiden.

– Vi var på god väg att bli störst före vi körde i gång det här arbetet. Att vi planerat i längre cykler är bra för oss som förening på lång sikt. Gabriellas driv och sätt att se möjligheterna för oss att växa har varit till stor hjälp för att ta oss framåt.

Det finns dock ett hinder på vägen för att växa ännu mer. Ett problem som många föreningar i Stockholmsdistriktet känner igen sig i.

– De behöver en egen lokal, nu hyr de in sig tillsammans med fyra andra föreningar i Enskedehallen. Det gör dem begränsade i hur många träningspass de kan bedriva, säger Gabriella Pröckl.

Läs mer om vårt anläggningsarbete här >>>

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss