Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Idrottens Dag i Farsta och Järva under 2018

2018-01-24 10:36

Idrottens dag genomförs över hela landet under 2018. Dagen ska inspirera och motivera fler att idrotta hela livet. Stockholmsidrotten har valt att arrangera Idrottens Dag på två platser i Stockholmsdistriktet i september: på Farsta IP för andra gången och i Järvaområdet för första gången.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 09:55

Idrottens Dag är en rolig dag full av idrottsaktiviteter för barn, unga samt vuxna. Dagen ska inspirera till rörelse och det viktiga samtalet om hur idrotten, som är Sveriges största ideella rörelse, ska utvecklas för att fortsätta engagera lika många människor även i framtiden.

– Det finns en fantastisk kraft inom idrotten. Idrottens Dag är en gemensam mötesplats som på ett positivt sätt kan bidra till idrottens förändringsresa. Att vi nu kan sprida rörelseglädje över hela landet ger oss en möjlighet att nå de som idrotten inte når idag. Vi ska vara där människor finns och sänka trösklarna för att fler ska vilja idrotta hela livet, säger Björn Eriksson ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Riksidrottsförbundet har det övergripande ansvaret för satsningen på Idrottens Dag. Under 2017 genomfördes Idrottens dag i Hagaparken i Solna för femte året men också för första året som ett samordnat evenemang även i 12 distrikt och på totalt 33 antal platser.

– I Stockholm kommer vi i stället för Hagaparken arrangera Idrottens Dag på Farsta IP och i Järvaområdet, där lokala föreningar visar upp sina idrotter. Utan dem är inte sådan här dag möjlig, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten.

På olika sätt utmanar Idrottens Dag bilden av hur vi tränar och tävlar inom idrotten och ger idrotten en möjlighet att öka kunskapen och visa upp de förändringarna som sker.

– Det var en självklarhet för oss att lägga arrangemanget i Järvaområdet eftersom en av idrottens stora mål är inkluderande idrott för alla. I Svensk Idrotts strategi2025 är en av förändringsresorna att inkludera fler inom idrotten. Och framför allt i områden där idrotten inte är så närvarande och där många barn och ungdomar inte har hittat in till idrotten, säger Cinnika Beiming.

Kontaktperson, Idrottens Dag: Janne Lundberg 08-627 40 85

 

 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss