Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Samtliga bilder: MIKOTO/johnlagerqvist

Nacka Aikido Mikoto lyfter fram kvinnliga instruktörer

2018-03-29 09:28

I lördags besökte vår idrottskonsulent Sofia Eriksson Nacka Aikido Mikoto och deras läger ”Women in Aikido II”. Tre kvinnliga instruktörer höll i dagen. - Tanken kring att föra fram de kvinnliga instruktörer som finns inom Aikido runt om i Sverige väcktes förra året hos föreningen då Internationella Aikidoförbundet hade jämställdhetsfrågan som en av sina action-points, säger John Lagerqvist styrelsemedlem och instruktör i Nacka Aikido Mikoto.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 09:55

Lägret är kostnadsfritt och samtliga instruktörer deltar ideellt. Efterfrågan är stor och nu står föreningen inför ett planeringsarbete att göra det tillgängligt för ännu fler.
Lägret har fått stor spridning i sociala medier och även nått sportens hemland Japan.


Föreningen har idag cirka 60 medlemmar där en tredjedel är barn och ungdomsverksamhet.
Sasha, som är huvudinstruktör, har varit i klubben i fyra år. Han håller lektionerna på fyra olika språk för att fler ska kunna förstå och delta.
- Halva lektionerna deltar vuxna och barn tillsammans. Det skapar harmoni, balans och respekt, säger Sasha.

I Svensk Idrotts förändringsresa ”Strategi2025” är en av de fem prioriterade resorna ”Jämställdhet för en framgångsrik idrott”.
- Under min tid på klubben slås jag av en härlig energi och en anda av gemenskap. Alla är jämlika och det genomsyras. Nacka Aikido är på många sätt unik då den inte följer en specifik stil inom Aikido utan lär ut ett brett spektra av alla, säger Sofia Eriksson och fortsätter:

- Detta förklaras genom att varje stil passar olika individer och att genom att lära ut fler så kan medlemmen lättare hitta sitt sätt att utöva Aikido. På sina villkor.

Alla är varmt välkomna tisdagar och torsdagar att prova på. Ålder spelar ingen roll - gammal som ung är välkommen 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss