Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Sussan Eriksson och Marika Holm höll i utbildningen.

Ny utbildning lockade många i Botkyrka

2018-01-23 08:26

I går hölls Stockholmsidrottens nya utbildning ”Träna barn och ungdomar med ADHD, ASD/AST och andra NPF-diagnoser” som görs i samarbete med Attention för första gången. – Vi vill lyfta fokus på en målgrupp som i större utsträckning slutar idrotta tidigare. Med den här utbildningen vill vi stödja våra tränare i ett starkare ledarskap, säger Marika Holm, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 09:55

Under utbildningskvällen varvades filmer, med samtal, föreläsning och tips.

– Ett tips till ledare är att man ska vara tydlig mot de aktiva och att vara noggranna i planeringen av träningen. Ett annat tips är hur viktigt det är att skapa en relation med de som har en diagnos. Då blir det lättare att nå fram och framförallt enklare för barnen att ta till sig träningens upplägg. Det skapar också mindre oro under träningen.

 

Hur var gårdagen?

– Den var energigivande och det var väldigt många på plats. De som jag pratade med var nöjda. Framförallt att de fick med sig många tips och verktyg att ta med sig i sitt ledarskap.

Stockholmsidrotten kommer att erbjuda tre olika utbildningar i ämnet.

– Om man är intresserad av att arrangera en utbildning i sin förening eller kommun kan man kontakta oss på Stockholmsidrotten, säger Marika Holm. 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss