Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: BRIS Carolina Håkanson från BRIS kommer till Stockholmsidrotten för att hålla i en föreläsning den 22 maj.

Samarbete med BRIS för att skapa tryggare idrottsmiljöer

2018-05-04 10:06

För att skapa trygga idrottsmiljöer behövs vuxnas stöd. Nu har Riksidrottsförbundet inlett ett samarbete med BRIS för att skapa en trygg, positiv och utvecklande idrottsmiljö. Den 22 maj kommer Carolina Håkanson från BRIS till Stockholmsidrotten för att hålla i en utbildning.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 10:10

– Jag kommer bland annat berätta om de frågor som vi i dag får till vår stödlinje från idrottsledare och vad de känner för typ av oro för barn som de har svårt att hantera. 

Frågorna är ofta kopplade till att vuxna vill veta om de gör rätt utifrån barnets rättigheter.

– Jag kommer mest ta upp ”hur-frågor”. Exempelvis: hur pratar jag med min förening, hur bemöter jag föräldrar och barn. Tillsammans handlar det om att se över hur vi skapar en trygg miljö för alla som är med inom idrotten. Från BRIS sida har vi fokus på barnet, men det är viktigt att vuxna känner stöd i deras arbete.

Läs mer om barnens spelregler här >>>

Berätta lite om samarbetet mellan Riksidrottsförbundet och BRIS?

– Vi har ett samverkansavtal som handlar om att vi hjälper RF och distriktsförbunden (bland annat Stockholmsidrotten). Då handlar det främst om sakkunnighet med fokus barnens rättigheter inom idrotten och vad vi tycker är viktigt för att skapa trygga idrottsmiljöer ur ett inkluderingsperspektiv.

Carolina Håkanson fortsätter:

– Vi pratar om alla barn. Då måste alla vara inkluderade. Det är inte alltid jättelätt. Det handlar mycket om att ta hänsyn och hur vi bemöter barnen och pratar med dem. Har vi vuxna som är medvetna om hur man ska bemöta barn är det en otrolig tillgång.

Anmäl dig till utbildningen den 22 maj här >>>

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss