Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Stockholmsidrotten och Locker Room Talk tillsammans för jämställdhet och schyssta attityder

2018-02-08 16:13

Stockholmsidrotten samarbetar med Locker Room Talk för att ge ytterligare stöd till föreningar i arbetet med jämställd, trygg och inkluderande idrott. I Stockholmsdistriktet kommer Locker Room Talk tillsammans med Stockholmsidrotten utbilda fler unga utbildare som ska besöka föreningar och träffa killar i åldrarna 10 till 14 år. Träffarna är en serie samtal under cirka 20 minuter åt gången om jämställdhet, jargonger och machokultur.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 09:55

Stockholmsidrotten är ett av åtta distrikt i Riksidrottsförbundet som kommer att samverka med Locker Room Talk inledningsvis.
– Idrotten ska vara en trygg plats för alla oavsett vem du är, hur du ser ut, var du kommer ifrån eller vem du gillar, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten och fortsätter:
– Idrotten behöver jobba på flera nivåer samtidigt. För oss på Stockholmsidrotten ligger i denna satsning fokus på att utbilda på föreningsnivå och lyfta frågan hur vi behandlar varandra inom idrotten. 

Samarbetet med Locker Room Talk är en del av det intensifierade jämställdhetsarbete som beslutades vid Riksidrottsmötet i maj 2017. Samtidigt som utbildningar äger rum följer forskare med för att följa metoden för att se hur väl angreppssättet faller ut.
– Nu tar vi stafettpinnen efter #metoo vidare och det känns därför viktigt att vara en del av idrottsrörelsen. Vi tror att vi tillsammans med Riksidrottsförbundet och arbetet i distrikten kan förändra idrotten på riktigt, säger Shanga Aziz, Locker Room Talk.

Locker Room Talk-metoden är en del i den utbildningssatsning som Stockholmsidrotten gör i linje med idrottens förändringsarbete, Strategi2025. Stockholmsidrotten kommer även under året genomföra även utbildningen ”5 steg mot en jämställd och inkluderande idrott” riktat till personal och ledare inom idrotten.
– Locker Room Talk-metoden är en fantastisk idé och spännande i och med att målgruppen är unga killar och arbetet är förebyggande, säger Henric Hedberg, verksamhetsledare och jämställdhetsansvarig på Stockholmsidrotten och fortsätter: 
– För en mer jämställd idrott är metoden ett riktigt bra verktyg, extra roligt är att flera idrotter redan har visat intresse för att delta i satsningen

Här hittar du information om Riksidrottsförbundets inkluderingsarbete

Här kan du läsa mer om Locker Room Talk

Kontaktpersoner Stockholmsidrotten

Cinnika Beiming, distriktsidrottschef
This is a mailto link
070-272 30 72

Henric Hedberg, verksamhetsledare, jämställdhetsansvarig
This is a mailto link
08-627 40 63

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss