Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Stockholmsidrottens seminarium ”Idrotten som kraft för inkludering” lockade många

2018-10-25 08:13

Den 24 oktober arrangerade Stockholmsidrotten seminariet ”Idrotten som kraft för inkludering” i Rågsved Folkets Hus. Samtalet utgick från vårt Projekt Storstad, en unik tvåårig satsning som vi på Stockholmsidrotten fick möjlighet att starta 2017. Satsningen har möjliggjort ett fokuserat arbete i fem utvalda områden: Hallunda/ Norsborg, Jordbro, Rissne/Hallonbergen, Rågsved/Hagsätra och Fisksätra.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2018 08:13

Våra projektledare berättade om erfarenheter, framgångar och svårigheter i projektet, lärdomar som vi ska ta med oss framåt. På plats på seminariet var olika aktörer från samhället i distriktet samt företrädare för idrottsförbund. Deltagarna fick bland annat lyssna till våra projektledare som berättade hur de genom nya metoder och arbetssätt lyckats nå barn, ungdomar som tidigare stått utanför idrotten och om hur de aktivt arbetat för att få en mer jämställd idrott.

– Det här har varit en otroligt inspirerande förmiddag. Bra att Stockholmsidrotten avsatt resurser för detta i två år nu, i Botkyrka har det fungerat fantastiskt bra och idrottsutbudet har breddats i de föreningssvaga stadsdelarna. Vi får inte tappa verksamheterna när projektet är över, säger Linus Söderling, idrottschef i Botkyrka.

Cinnika Beiming, distriktsidrottschef, inledde dagen med att hälsa alla välkomna till Rågsved, tillsammans med Mustafa Haibe, Stockholmsidrottens projektledare i Rågsved Hagsätra:

– När vi startade Projekt Storstad var målet att idrotten skulle göras mer tillgänglig i hela vårt distrikt. En av idrottens stora utmaningar är att inkludera nya målgrupper. Genom den här satsningen har fler hittat in till idrotten i våra fem utvalda områden genom nya arbetssätt och metoder där samverkan lokalt har varit en av de viktigaste nycklarna. Jag känner mig stolt över vad våra projektledare har åstadkommit under de här två åren, säger Cinnika Beiming, efter den avslutande paneldebatten.

Linda Örneblad, chef för idrott och anläggningar på Huddinge kommun, deltog i den avslutande paneldebatten (bild ovan):

– Det var ett jättebra seminarium. Jag tror att vi behöver doers som är förankrade på orten precis som de som jobbat med projekt storstad har varit. Det behövs för att lyckas i framtiden plus att jag tycker att det inte ska vara ett projekt.

På seminariet berättade även bröderna Michel och Patrick Thornéus om deras resa från Fittja till världens längdhoppsgropar (Michel) och jobbet som polis i Södertälje och vad idrotten har betytt för dem.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss