Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Bildbyrån Bilder på OS-elden i Sydkorea från invigningen. Ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm 2026. "Att bygga de Olympiska Spelen och Paralympics i Sverige på hållbarhet innebär att vi kan utgå från de arenor som redan finns" skriver Cinnika Beiming.

"Tänk om vi får tända den olympiska elden i Stockholm"

2018-02-19 08:40

"Tänk om vi får tända den olympiska elden i Stockholm och Sverige 2026. Stockholm är en vintersportregion, inte minst utifrån antalet utövare" skriver Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 09:55

Tänk om vi får tända den olympiska elden i Stockholm och Sverige 2026. Stockholm är en vintersportregion, inte minst utifrån antalet utövare

Att vi dessutom skulle kunna bygga ett OS och Paralympics utifrån ekonomisk- social- och miljömässig hållbarhet, det vill säga: bygga det som behövs utifrån inte minst stockholmarnas folkhälsa och det ger även en möjlighet att sätta Parasporten på kartan i Stockholmsdistriktet.
Ebba Andersson, redan i dag OS-medaljör i stafett, skulle vara 28 år vid ett OS i Stockholm. 

Att en del stockholmare är kritiska är förståeligt med tanke på många av tidigare spel.

>>> Läs mer om Novus undersökning som Radisporten låtit göra där 53 procent är negativa till ett OS och Paralympics i Stockholm. 

Men med Internationella olympiska kommitténs nya Agenda 2020 innebär det att spelen ska bygga på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet och förutsättningarna från IOC är också betydligt bättre.

Att bygga de olympiska spelen i Sverige på hållbarhet innebär att vi kan utgå från de arenor som redan finns, utnyttja den alpina nationalarenan i Åre, hoppbacken i Falun och till och med lägga Bob och Rodel i ett grannland. Det få investeringar som behöver göras är sådan som breddidrotten och Stockholmsholmarna ändå behöver. Ytterligare en islada och en vinterstadio för längdåkning och skidskytte.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss