Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten Jonas Hägerhäll, SS04.

SS04 fick ta emot Tore A Jonassons stipendium

2019-02-20 13:52

Hallå där Jonas Hägerhäll, klubbchef för SS04, som fick ta emot 100 000 kronor i stipendium till föreningen från Tore A Jonassons stiftelse i helgen på Riksidrottsmuseet. SS04 var en av föreningarna som Stockholmsidrotten nominerade.
  • Skapad: 20 FEB 2019 13:52

Totalt fick sex föreningar i Sverige ta emot stipendiet på 100 000 kronor vardera. Stipendierna gick till föreningar som utvecklats till moderna föreningar med stark förankring i samhället.

Klassisk idrottsfråga, hur känns det?

– Det är roligt och så känner jag mig stolt.

Motiveringen från juryn var:

Med visionen ”en simklubb för alla” arbetar föreningen med en stor utmaning utifrån ett anläggningsperspektiv som simförening i Stockholm. Arbetet är proaktivt för att möta framtiden och värnas allas rätt att vara med.

– Vi har jobbat länge för allas rätt att vara med, vi tycker det är viktigt. Det är kul att vi uppmärksammas för arbetet. Vi vill vara en modern förening i en idrott där det är tufft på grund av anläggningsbristen, säger Jonas Hägerhäll.

Berätta lite om hur ni arbetar?

– Vi erbjuder alla att vara med. I dag är vi 3 000 medlemmar. Det har kostat i modet att våga och att tänka nytt. Exempelvis har vi delat av bassängen så att vi kan ha simbanor som är 16 meter och simskola på andra sidan av en ponton. På så sätt kan vi ha fler barn i bassängen.

– Träningarna är 40 minuter i stället för en timme. Man behöver inte göra allt vattnet. Koordination och rörelseövningar kan man träna på land. Utbyggnaden av Sundbybergs simhall har även gjort att vi kan låta de som vill träna mycket göra det.

Jonas Hägerhäll, tredje från vänster, med diplomet. FOTO: Wilhelm Wigardt, Riksidrottsmuseet.

SS04:s verksamhet genomsyras av idrottsrörelsens förändringsresa Strategi 2025.

– Strategin är redan en självklarhet att jobba med hos oss. Alla ska få vara med, du kan vara ung, gammal eller nybörjare. Vi arbetar med delaktighet och har sedan tio år tillbaka arbetat efter en utbildningsplan om att vara en simklubb för alla. Och det är vi verkligen.

Jonas Hägerhäll fortsätter:

– Jag ser det som en styrka i en förening att ha folk med olika ambitioner i alla åldrar. Här är alla kompis med alla och det är inga konstigheter.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss