Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Anläggningsbristen - styrelsens viktigaste fråga

2019-05-02 19:29

Stockholmsidrottens nya ordförande Helene Hellmark Knutsson var på plats för att träffa Specialdistriktsförbunden (SDF) när Stockholmsidrotten arrangerade anläggningsforum. – Det finns många viktiga frågor för idrottsrörelsen i vårt distrikt, men bristen på idrottsanläggningar är styrelsens enskilt viktigaste fråga, säger Helene Hellmark Knutsson.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2019 19:29

Som vanligt var anläggningsforum välbesökt. För Stockholmsidrottens nya ordförande som valdes in på distriktsstämman den 16 mars var det en självklarhet att vara på plats för att träffa SDF:en.

- Jag vill lyssna på deras behov och vilket stöd de behöver från oss, säger Helene Hellmark Knutsson.

Roger Vintemar, ansvarig för anläggningsfrågor på Stockholmsidrotten, berättade om genomslaget i medier och att det nu är allmänt känt på riksnivå att det är en anläggningskris i Stockholm. Frågan börjar även lyftas högre upp på agendan i Stadshuset.

- De som jobbar på idrottsförvaltningen och de som sitter i nämnden har vi redan en upparbetad kontakt med. Nu gäller det att träffa dem som ansvarar för samhällsplaneringsfrågor och då framförallt fastighetsborgarråd samt även finansborgarråd, säger Helene Hellmark Knutsson och fortsätter:

- Bristen på idrottsanläggningar och andra idrottsytor i Stockholm stad är akut. Barn och unga i Stockholm måste få bättre möjligheter att vara fysiskt aktiva. Oavsett idrott är anläggningsfrågan det största hindret för att aktivera fler barn och unga inom idrottsrörelsen i Stockholm. Detta i en tid där stillasittandet och ohälsan ökar.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss