Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: JOEL MARKLUND Sverige vann VM-guld i stafett 2019. Blir det jubel även i Stockholms nybyggda skidanläggning 2026?

Glädjebeskedet: Regeringen stöttar ett OS och Paralympics i Stockholm-Åre

2019-04-09 11:46

I dag kom glädjebeskedet. Regeringen går in med en säkerhetsgaranti och stöttar ett OS och Paralympics i Stockholm-Åre 2026. – Nu är det viktigt att politiker oavsett parti i Stockholmsregionen samlar ihop sig för att vi ska stå som arrangör för det första hållbara vinter-OS och Paralympics, säger Stockholmsidrottens ordförande Helene Hellmark Knutsson.
  • Uppdaterad: 09 APR 2019 11:46

Den 24 juni tas det slutgiltiga beslutet, enda motkandidat är Milano-Cortina i Italien. Merparten av tävlingarna kommer att avgöras i Stockholmsregionen. Förutom Åre är Falun och Sigulda i Lettland  arrangörsorter.

– Att regeringen går in med en säkerhetsgaranti är glädjande och avgörande för att arrangera spelen, säger Helene Hellmark Knutsson och fortsätter:

– Det här ger även en möjlighet för politikerna i Stockholmsregionen att satsa mer på breddidrotten som har fått stå tillbaka alldeles för länge. Nu finns det en möjlighet att bättre i kapp anläggningsbehovet så att våra barn och ungdomar får samma möjligheter som i övriga landet.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss