Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Hallå där Lars Lundquist ...

2019-04-08 07:00

... Ny i Stockholmsidrottens styrelse.
  • Uppdaterad: 05 APR 2019 11:12

Vad lockade dig med att vara med i styrelsen?

–  Jag kommer från basketen och nu får jag en chans att jobba bredare inom idrottsrörelsen. Frågor som jag kommer fokusera på är anläggningsbristen och ledarskapet. Jag vet att man inom Stockholmsidrotten länge jobbat bra för att få fler anläggningar och det gäller att vara uthållig. Varje person som rör på sig är en investering och inte en kostnad. Det är lite av ett mindset, vi måste se det som en intäkt att folk idrottar. Samhället sparar enormt mycket pengar på att människor är aktiva.

– Det kommer inte synas i siffrorna omgående, men kan idrotten få tio procent fler av befolkningen att hålla i gång och bidra till en ökad hälsa kommer det göra enormt mycket för sjukvårdens utgifter. Att bygga fler anläggningar är en investering för hela samhället.


2014 fick Alvik Basket ta emot Stockholmsidrottens utmärkelse "Årets barn- och ungdomsförening". Lasse Lundquist var som ordförande på plats för att ta emot priset. 

Ledarskapet ligger Lasse Lundquist varmt om hjärtat. Han tror att många yngre kan lockas av att jobba som ledare tidigt.

– Är du ung i dag kan det ta lång tid att jobba med ledarskap men inom idrottsrörelsen kan du bli ledare tidigt. Om våra utbildningar är bra kommer föreningarna att skicka sina ledare dit och man får en fin merit att visa upp på sitt CV.

I Lasse Lundquist prisskåp ligger fem SM-guld från Alvik Basket på 70-talet. Han höll dock på med många idrotter långt upp i tonåren.

– Barn ska hålla på med många olika idrotter länge så att de får allsidig träning. Det är viktigt att idrotterna blir bättre på att samverka för att göra detta möjligt.

Lasse Lundquist fortsätter:

– När jag var 15 år hade jag nio träningar i veckan i fyra idrotter: Hockey, fotboll, tennis och basket. Det som hela tiden varit det viktigaste från när jag åkte skridskor på Stora Mossen som barn till när jag spelade Europacupen för Alvik var att idrotten måste vara lustfylld. Då återkommer vi till ledarskapet där det handlar om att se vad det är som gör att alla fortsätter komma till träningarna.

Lasse Lundquist har i många år varit ordförande för Alvik Basket, i dag är han ledamot i styrelsen. Till vardags är han halvtidspensionär.

– Jag har jobbat inom Swedbank och varit med i koncernledningen i flera år, i dag jobbar jag inom bankens högsta kreditkommitté. Jag jobbar även med mentorskap där jag brukar säga att jag delar med mig av mina misstag, säger Lasse och skrattar.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss