Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Dilshan Fernando

Hallå där Victoria Escobar

2019-04-02 10:59

... ny i Stockholmsidrottens styrelse.
  • Uppdaterad: 02 APR 2019 10:59

Vad lockade dig med att vara med i styrelsen?
– Framför allt för att jag tycker att idrottsrörelsen har en viktig roll i samhället. Jag kommer från norra Botkyrka och representerar en grupp av människor som kommer från idrottsengagerade områden men som saknar en röst i idrottsrörelsen.

Vad kommer du att lägga störst fokus på?
- Jämställdhet som inte bara fokuserar på kön utan jämställdhet som utgår utifrån ett intersektionellt perspektiv säger Victoria Escobar och fortsätter:
- Make Equal brukar säga: Alltid kön, men inte bara kön, det finns andra diskrimineringsgrunder som spelar roll när vi pratar om jämställdhet.

Victoria Escobar var tidigare projektledare inom Stockholmsidrottens ”Projekt Storstad” i Hallunda-Norsborg. Erfarenheterna därifrån tar hon med i sitt nya uppdrag.
- Jag har ju jobbat på fältet med föreningar från ett idrottssvagt område. Ibland brister det i föreningsutvecklingen och där kan vi göra en insats. Det finns ett otroligt engagemang och en vilja som förtjänar att lyftas fram och stöttas ännu mer.


Bilden: På internationella kvinnodagen förra året, fick Victoria Escobar ta emot pris som en av 50 kvinnliga idrottsförebilder på Swedish Alliance for Women in Sport’s (SAFWIS) sportgala.

Berätta gärna om din egen bakgrund inom idrottsrörelsen.
– Jag spelade innebandy för Balrog i Botkyrkahallen under hela min uppväxt, thaiboxades med Frysbox och dansade på fritidsgården i Skärholmen.
De senaste åren har Victoria Escobar jobbat med Fryshuset, JKS, Rädda Barnen, KFUM och Stockholmsidrotten.

I dag jobbar hon på Changers Hub, som hon är medgrundare till.
- Vi insåg att förutsättningar ser annorlunda ut, beroende på hur du ser ut eller var du bor, om du vill bli en framgångsrik person i dag. Vi jobbar med att förverkliga unga vuxnas idéer oavsett startsträcka. Vi är ett innovationshus som finns i Alby och Stureplan och är en kostnadsfri mötesplats för alla.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss