Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Se seminariet: För barnets bästa - eller för det bästa barnet?

2019-04-12 13:02

Se frukostseminariet "För barnets bästa - eller det bästa för barnet?" som vi på Stockholmsidrotten i samarbete med Centrum för idrottsforskning arrangerade i tisdag den 9 april.
  • Skapad: 12 APR 2019 13:02

Vilken värdegrund ska barn- och ungdomsidrotten bygga på och hur skapar vi en hållbar föreningsidrott? Det är frågor som i högsta grad är aktuella när barnkonventionen blir lag 2020.

Det var stort intresse för Centrum för idrottsforskning och Stockholmsidrottens fullsatta frukostseminarium med Karin Redelius och Fredrik Sundqvist den 9 april.

Frågor som togs upp:

  • Vad utmärker en miljö där unga idrottare mår bra och utvecklas?
  • Är tidig elitsatsning eller selektering förenligt med barnkonventionen/barnrättsperspektivet?

"Känslan är att barn- och ungdomsidrott engagerar. Det finns både forskning och praktik att hämta kunskap från. Arbetet med att förstärka barns rätt kommer att ytterligare stärka den svenska idrottsrörelsen – hur det hänger ihop fortsätter vi att prata om" säger Helen Alpstig, sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott hos oss på Stockholmsidrotten som var moderator på seminariet.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss