Hoppa till sidans innehåll
Från vänster Annika Hirvonen (Miljöpartiet), Marielle Nakunzi (Vänsterpartiet), Jonas Nygren (Socialdemokraterna), Bo Nilsson (Centerpartiet), Anders Jonsson (Sverigedemokraterna), Bengt Benson (Kristdemokraterna), Johan Storåkers (Folkpartiet) och Mikael T Eriksson (Moderaterna).

Idrottens roll i ett framtida Sundbyberg?

17 JUN 2014 09:16
Sundbybergs Idrottsallians bjöd in samtliga partier i Sundbybergs Kommunfullmäktige samt allmänheten till en idrottspolitisk debatt. Kvällen var mycket lyckad och samtliga partier närvarade.
  • Skapad: 17 JUN 2014 09:16

Debatten genomfördes på Sundbybergs bibliotek på initiativ av Sundbybergs idrottsallians med Jan Kihl i spetsen. Kristoffer Berg från SISU Idrottsutbildarna Stockholm inledde kvällen med en kortare föreläsning på temat "Idrottens särart och egenvärde". Föreläsningen syftade på att lyfta blicken kring hur de ideella engagemanget i idrottsföreningarna är en viktig motor i de samhälleliga mervärden som föreningslivet bidrar till.

Därefter tog Anna Iwarsson, ledamot i Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm, vid i rollen som moderator och guidade åhörare och politiker kring frågeställningar rörande vilka skillnader Sundbybergsbor skulle uppleva beroende på vilket parti som får makten efter höstens val. Alla partier var mycket överrens över den idrottsliga satsningen och att dialogen som förs med Idrottsalliansen kommer att fortsätta.

Avslutningsvis gavs åhörarna tillfälle till att ställa frågor endera till specifikt parti eller till hela panelen.

– Jag är mycket nöjd med debatten och det intresse och engagemang som partierna visar, säger Jan Kihl, ordförande i Sundbybergs Idrottsallians. Däremot är jag lite besviken på att inte fler personer från kommunens föreningar och allmänhet tog chansen att komma hit och påverka idrottens framtida roll, avslutar Jan Kihl. 

Skribent: Katrin Söderberg

 

 

  

 

 

 SIF_text

 Twitterlogga

facebook_icon