Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Utbildning

Kombination elitidrott och studier

Utbildning

Stockholms Idrottsförbund arrangerar en mötesplats för Nationella idrottsutbildningar (NIU) och Riksidrottsgymnasierna (RIG) vilket har blivit mycket uppskattat i Stockholmsdistriktet. Det är cirka tre till fem träffar om året.
  • Uppdaterad: 07 APR 2017 12:13

Konceptet elitidrott och utbildning innefattar rätten att bedriva en seriös elitidrottssatsning med lika seriösa gymnasie- eller postgymnasiala studier. Varje elitidrottare ska ges möjlighet och inspiration till att göra en fullgod satsning mot nationell och internationell elit. Det är dock få förunnat att kunna leva på sin idrott resten av livet. Därför är det viktigt att skapa goda förutsättningar för att kunna kombinera en elitsatsning med en utbildning. Det ger elitidrottaren större möjligheter att komma in på arbetsmarknaden under eller efter avslutad karriär. Det har också visat sig att elitidrottare som samtidigt studerar gör bättre idrottsresultat på de olympiska spelen.

Läs mer om NIU och RIG på Riksidrottsförbundets hemsida.

Stockholmsidrotten var en av initiativtagarna tll Sport Campus Sweden som syftar till att låta elitidrottare få möjlighet att kombinera studier med elitsatsning.

Kommande utbildningar

Tränarseminarium 9 maj 

Skribent: Pontus Gyllensten

Kontaktperson distrikt

Lars Jonsson

Elitidrottsansvarig
Stockholmsidrotten
08-627 46 07
This is a mailto link

 

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss