Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Regionala anläggningar och idrottsytor

2011 inledde Stockholms Idrottsförbund och FSKF (Stockholms fritids- och kulturchefer) ett samarbete för att öka tillgången till anläggningar och andra idrottsytor. En regional samverkan över kommun- och idrottsgränser krävs för att lösa det skriande behovet av nya anläggningar.
  • Skapad: 15 OKT 2013 13:20

Bakgrund

 

Sveriges mest samverkande idrottsregion 2012: Fokus idrottens rum och miljöer
Den 8 mars 2012 genomfördes den första samverkanskonferensen med fokus idrottens rum och miljöer. Deltagare var kommunala tjänstemän och företrädare för SDF som tillsammans tog fram ett antal medskick för FSKF och Stockholms Idrottsförbund att jobba vidare med.

Regionala idrottsanläggningar - Kartläggning och förslag till prioriteringar i Stockholms län
Under hösten 2012 har arbetet med att kartlägga idrotternas behov i regionen pågått. Rapporten blev klar i maj 2013 och beskriver möjligheter för regional samverkan och prioriteringar av idrottsanläggningar och idrotter.
Ett stort arbete med att sprida och bearbeta kartläggningens resultat har skett inom såväl idrottsrörelsen som kommunerna.

 

DSC_1188

 Paul Sjöblom visar upp sin forskningsrapport.

Sveriges mest samverkande idrottsregion 2013: Fokus idrottens rum och miljöer
Den 12 september 2013 genomför vi återigen samverkanskonferensen med fokus idrottens rum och miljöer. Denna gång är kommunpolitiker och SDF:ens företrädare målgruppen. Under denna konferens kommer FSKF och Stockholms Idrottsförbund att redovisa arbetet med medskicken från 2012 och tillsammans med deltagarna ta nästa steg i arbetet med regionala anläggningar.

Forskningsrapporten

Regionala idrottsanläggningar - kartläggning och förslag till prioriteringar i Stockholms län, Paul Sjöblom  Läs rapporten här

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss