Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Bristen på anläggningar i Stockholm lyfts allt mer i medier

2013-11-26 14:34

Idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) gick ut och lovade en satsning på nya anläggningar i Stockholm på Dagens Nyheters debattsida och hoppet tändes för föreningarna. Stockholms Idrottsförbunds ordförande Peter Larsson svarade med en replik på debattsidan. ”Många ledare tar nu fasta på den nya inriktning du aviserat och ser hoppfullt på framtiden. Men det är luttrade ledare som nu vill se konkreta resultat. Ta chansen och skriv ner löftet så att idrottsrörelsen har det på pränt.”
  • Skapad: 26 NOV 2013 14:34

Den akuta anläggningsbristen i Stockholm är känd. Den 9 november deklarerade Regina Kevius i DN att det skulle bli en satsning på nya anläggningar och framförallt lågbudgetlösningar.

Läs Regina Kevius debattartikel här.

Och vår replik här

Där Peter Larsson vill se en långsiktig plan på hur Stockholm ska komma i fatt övriga landet så att nästa generation inte blir en förlorad generation för att de inte fick chansen att hitta sin idrott.

”Stockholms stad ska ta fram en plan hur behovet av idrottsanläggningar och miljöer ska ske genom en kraftfull utbyggnad. Målet är att medborgarna i Stockholm senast inom sju år ska ha minst samma förutsättningar som man har i andra delar av landet. Samverkan ska ske med idrottsrörelsen så att rätt prioriteringar görs och att största möjliga effektivitet nås i utnyttjandet av dessa anläggningar och ytor.”

Dagar innan Regina Kevius debattartikel gick Stockholms Idrottsförbund ut med den här artikeln. Anläggningsbristen är en fara för folkhälsan

Hur anläggningsbristen slår mot Stockholm och föreningarna kan ni se i den här filmen.

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss