Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Illustration av: Pia Koskela

Heja Ledarskapet! - Ett forum för tjejer som är ledare inom idrotten

2018-11-22 14:00

Heja Ledarskapet! är ett diskussionsforum, framtaget av Stockholmsidrotten, för tjejer som är ledare inom idrottsrörelsen.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2018 14:00

– Vi vill lyfta frågor som rör tjejers erfarenheter inom idrott och ledarskap och starta ett samtal som präglas av systerskap, med kraft att förändra ett icke-jämställt samhälle, säger Gabriella Pröckl, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten, som är ansvarig för Heja Ledarskapet och fortsätter:

– Kvinnor är den grupp som tränar mest. Ändå är majoriteten av alla ledare/tränare män och det blir ännu mer påtagligt ju högre upp i idrottsrörelsens hierarki du kommer. Genom deltagarnas erfarenheter inom detta diskussionsforum hoppas vi visa på konsekvenserna av dessa strukturer. Samt att deltagarna får stöd hos varandra i att förändra och kämpa för en jämställd idrott, med samma rättigheter, förutsättningar för alla oavsett kön.

Stockholmsidrotten bjuder in till fyra träffar med start i december med syftet att skapa ett forum för erfarenhetsutbyte och möjlighet till att lägga grunden för ett nytt nätverk.

– Heja Ledarskapet är ett forum där vi är med varandra, inte emot varandra. Med kvinnor, för kvinnor. Varje träff inkluderar alkoholfritt bubbel, mingel och idéskapande, säger Gabriella Pröckl.

Läs mer och anmäl dig här >>>

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss