Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Marino tackar för sig men blickar framåt

2018-12-18 13:13

På fredag tackar Marino Miskulin för sig efter nästan 20 år inom SISU Idrottsutbildarna och Stockholmsidrotten. Trots sina 69 år har han inga planer på att sluta arbeta. Marino blickar framåt och får chansen att jobba vidare med sin stora passion: Inkludering.
  • Skapad: 18 DEC 2018 13:13

Efter att ha gått Bosöns idrottskonsulentutbildning i slutet av 90-talet fick Marino jobb hos SISU Idrottsutbildarna Stockholm.

– Jag gjorde mitt specialarbete på Bosön om ett landsomfattande integrationsprojekt inom idrotten. Han som jobbade med det slutade och då fick jag ta över arbetet på SISU Stockholm med det, säger Marino.

Efter det blev det fortsatt arbete med andra mångfaldsprojet inom idrotten och SISU.

– Idrott och integration är klockrent. När jag flyttade till Sverige 1982 började jag spela fotboll i Råsunda. Det var en av vägarna in i samhället för mig, säger Marino.

Efter några år med olika projekt klev Marino in som idrottskonsulent. Framförallt har han jobbat för distriktets fotbollsföreningar.

– Även om jag inte blivit lika rik som Zlatan så har jag fått chansen att arbeta med idrott på heltid. Det har varit ett privilegium, säger Marino och fortsätter:

– Det jag minns mest från åren som idrottskonsulent för fotbollsföreningarna, är att få vara med och utveckla, det vi då kallade för invandrarföreningar. Ofta blev de överraskade över hur mycket hjälp de kunde få av oss och alla var supernöjda, säger Marino.

Marino med Sara Alfredsson, båda projektledare för Projekt Storstad i Rissne-Hallonbergen.

När Marino fyllde 67 år för två år sedan var tanken att han skulle pensionera sig från Stockholmsidrotten. Då dök chansen upp att få arbeta med Projekt Storstad i Rissne-Hallonbergen under två år (läs mer här >>>).

Satsningen var ett led i att regeringen avsatt medel till idrotten, som Riksidrottsförbundet fördelade till respektive distrikt, för att idrotten ska stödja etablering och inkludering av nya målgrupper.

– När jag började för 20 år sedan med ett liknande projekt var jag övertygad om att allt måste ske i ett nära samarbete med kommuner eller stadsdel och med de lokala föreningarna. Det har jag fått bekräftat efter att ha jobbat med detta i två år nu, säger Marino.

Marino som ledare i Rissne IF.

Vid sidan av jobbet har Marino hela tiden varit engagerad ideellt i Rissne IF fotboll där han tränar många lag och även är aktiv i styrelsen.

Nu har han blivit erbjuden arbete som elevstödjare på Grönkullaskolan som ligger en bredsida från Rissne IP.

– Det känns klockrent och jag få chansen att jobba vidare med inkludering i symbios med det arbete som görs inom Rissne IF.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss