Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Välkommen på diskussionsforum: Idrott och maskulinitet

2018-11-23 12:34

Stockholmsidrotten startar ett nytt diskussionsforum med temat maskulinitet. Gruppen kommer att träffas vid fyra tillfällen med start den 17 december. – Vi vill nå de män som vill förändras men som inte upplever att de har verktygen eller sina manliga vänners stöd, säger Henric Hedberg, sakkunnig inom jämställdhet på Stockholmsidrotten.
  • Skapad: 23 NOV 2018 12:34

I idrottens förändringsarbete #strategi2025 är en av utvecklingsresorna ”jämställdhet för en framgångsrik idrott”.

– Jag upplever att det är den svåraste resan att få alla i idrottsrörelsen engagerade i. Därför har vi under tre veckor haft ett kommunikativt fokus på jämställdhet. Det här diskussionsforumet är ytterligare ett led i vår satsning på en mer jämställd idrottsrörelse, säger Henric Hedberg.  

Idrotten är skapad av män, för män och utövas i stora delar av män. Detta är normen i den svenska idrottsrörelsen med dess föreningar.

– Inom mansnormen och rollen som man finns det många infallsvinklar. En sådan är maskulinitetsnormen. Att mannen ska vara maskulin ses ofta som den oskrivna regeln. Det är inte en roll eller ryggsäck som passar alla män, säger Henric Hedberg och fortsätter:

– Hur kan vi arbeta med att bredda maskulinitetsnormen och framförallt, vad skulle en sådan breddning ge för form av effekt inom den svenska idrottsrörelsen?

Diskussionsforumet är riktat till män och pojkar eller icke-binära. Frågor som kommer att diskuteras är:

  • Hur etableras och skapas manlighet?
  • Hur skiljer sig olika typer av manlighet åt?
  • Varför förändras föreställningarna om manlighet och hur hanterar människor dessa förändringar?

Gruppen kommer att ta sin utgångspunkt i studiematerialet: Maskuliniteter skriven av R.W.Conell och kommer träffas fyra gånger med start måndagen den 17/12 klockan 18.00

Anmäl dig redan i dag, via denna länk >>> (Vi har ett begränsat antal platser)

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss