Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Hallå där Azuka Nnamaka, som är med i Stockholms råd för Agenda 2030 ...

2019-06-26 08:15

Hallå där Stockholmsidrottens styrelseledamot, Azuka Nnamaka, som nyligen blev vald som en av 17 ledamöter i Stockholm stads råd för Agenda 2030.
  • Skapad: 26 JUN 2019 08:15

Kommunstyrelsen utsåg nyligen de sakkunniga ledamöter som ska ingå. Rådets uppgift är att stödja, bevaka och ge råd i stadens arbete med FNs 17 globala hållbarhetsmål.

Läs mer om Agenda 2030 här >>> 

Rådet består av nio förtroendevalda politiker och åtta sakkunniga från näringsliv, civilsamhälle och akademi. Tillsammans ska de representera en bred kunskap och erfarenhet inom olika områden relaterade till Agenda 2030.

– Det känns spännande och jätteroligt att bli utnämnd. Förhoppningsvis kommer det vara utvecklande för mig personligen men framför allt är det kul och viktigt att Stockholmsidrotten får vara med och påverka samt få inflytande, säger Azuka Nnamaka och fortsätter:

– Jag tycker att idrotten har en självklar plats, vi når väldigt många genom idrottsrörelsen och har mycket att tillföra arbetet framåt med Agenda 2030.

Av de 17 målen inom Agenda 2030 är det nummer tio, ”minskad ojämlikhet” som Azuka Nnamaka närmast kommer ha störst fokus på.

– Här har idrotten en viktig roll i samhället. Vi är en organisation som når väldigt många olika personer på en arena där olika bakgrunder möts och där det inte ska spela någon roll vem du är. Jag tror och hoppas att vi kan vara med och påverka och bidra till en effekt. 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss