Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Hallå där Robert Claesson ...

2019-06-05 15:20

Hallå där Robert Claesson som fick ta emot Riksidrottsförbundets högsta förtjänstmedalj på Riksidrottsmötet i Jönköping 24-26 maj
  • Skapad: 05 JUN 2019 15:20

Hur var helgen?

- Det var fantastiskt, när jag fick mejlet om att jag skulle få utmärkelsen blev jag paff och överväldigad. Jag blev jätterörd, det var stort. Jättetrevligt att vara på plats och få träffa idrottsvänner från hela Sverige. Totalt var vi 88 idrottsledare som umgicks under helgen.

Berätta gärna om din karriär inom idrotten

- Jag har varit en del av basebollen sedan 60-talet och tillhörde de första ungdomslagen i Sverige. Jag började tidigt som ledare och insåg när jag såg de äldre ledarna att inget i en förening sköter sig självt.  

- Jag blev ungdomstränare tidigt och har vart med i olika styrelser och haft administrativa uppgifter. Genom basebollen har jag fått besöka Japan, USA och Sovjetunionen där jag gav ut instruktioner hur man spelar baseboll på 80-talet.

Varför blev det baseboll?

- En klasskompis till mig spelade baseboll, jag följde med honom och tyckte det var roligt. Jag har även spelat fotboll och bandy, men baseboll var det jag fastnade för. Det är en bra lagidrott. Sedan har det även gått bra sportsligt med bland annat sex SM-guld på seniorsidan och mycket fler på ungdoms- och juniornivå.

Familjen Claesson, ni är lite av basebollfamilj, eller hur?

- Ja, verkligen. Min fru Yvonne och jag träffades när hon var med i Bagarmossen och jag i Skarpnäck. Ett tag var vi ordförande i våra föreningar. 1990 slog vi ihop klubbarna och blev Stockholm Baseboll. Våra tre söner har växt upp och sett mig spela. Det bästa jag upplevt under mina år är när jag och mina tre söner spelade en seriematch tillsammans.

Vad är det bästa med idrott och idrottsrörelsen?

- Att få fram glädjen, ha roligt tillsammans och se när barn utvecklas och tycker det är skoj. Det viktigaste för mig är att idrott alltid ska vara roligt.

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss